Jeste li čuli za Čisteće medvjediće? Ako niste, sad ćete, a podijelit ćemo s vama i šest recepata s naše stranice u kojima su uživali!


U proljetnom lockdownu, mnogi od nas su ostali doma, bez poslovnih obaveza, a dane smo kratili pečenjem kruha i testiranjem piva. Dok smo se mi provlačili kroz stan od kuhinje do kreveta, Perica Štefan, suvlasnik agencije Hangtime, svoje je vrijeme trošio puno pametnije.


U svojoj je rodnoj slavonskoj Novoj Kapeli s obitelji pokrenuo inicijativu Čisteći medvjedići. Krenuli su od obližnjih šuma, skromno, sami, a danas se ova akcija proširila na, možemo slobodno reći, cijelu Lijepu našu. Pridružila im se ekipa Zlatne metle, još jedne čisteće skupine divnih ljudi koje smo uz Pericu upoznali, a mi smo u ovoj priči s Ribafishem i njegovim RokOtokom odradili već dobar broj akcija u Zagrebu. Udruga RokOtok također ima svoj ekološki aspekt te je logično bilo udružiti snage s ovim vrijednim ljudima, a vjerujemo da će, kad se epidemiološka situacija malo smiri, Čisteći medvjedići brojiti mnogo veću družinu koja će u taj čas počistiti ono što je netko drugi nemarom i nebrigom uspio zakrcati tim smećem.

 

Čisteći medvjedići vam se skupe jednom tjedno, navuku rukavice i pomalo čiste smeće na problematičnim područjima. Zašto pišemo o ekologiji i hrani? Zato što vrijedni medvjedići nakon odrađenog posla moraju nešto i prigristi. Skupi se tu kojekakvih delicija koje čekaju da posao bude gotov, a onda se vade kolači, peciva, domaće kobasice… Svatko donese nešto malo što može podijeliti, a sad su to postale već i ozbiljne prezentacije kulinarskih vještina. Ma još dok malo zatopli pa kad ćemo moći i zapaliti koji roštilj – bit će to fenomenalna nagrada nakon skupljanja ogromnih količina smeća.
Ovu nedjelju čak i nismo kuhali jer nas je ekipa iz Bikers Food Factoryja odlučila počastiti izdašnim porcijama graha pa smo, nakon snježnog i mokrog čišćenja oko zagrebačkih mostova, gablec obavili ispod jednog, grijući promrzle ruke vrućim porcijama graha.

A Vilicom kroz Hrvatsku, naravno, svoje recepte testira kad god se pruži prilika pa smo odabrali 6 recepata u kojima su medvjedići imali prilike do sad uživati.
Ako se želite pridružiti ovoj inicijativi, potrošiti komad slobodnog vremena u korisnom druženju s fenomenalnim ljudima, javite se u inbox na njihovim društvenim mrežama – FACEBOOK i INSTAGRAM.

Čeka nas još puno neočišćenih površina, a kojom brzinom naši neodgovorni sugrađani smeće odlažu na neprikladnim mjestima, nažalost, bit će potrebe za puno ovakvih akcija. Ponosni smo što smo dio jedne takve i ako baš ne stižemo na samo čišćenje, uvijek nađemo vremena da bar pošaljemo neki kolač ili koju slanu kiflicu za one koji su na terenu.

Pogledajte koje su naše recepte Čisteći medvjedići isprobali i odobrili!

  • Čokoladni kolač s tikvicama je bio toliki hit da su se recepti poslije dijelili u inboxu, a već smo primili i prve fotografije uspješne realizacije i u tuđim kuhinjama! 

Nikad nećete pogoditi sastojak koji ovom čokoladnom kolaču daje savršenu sočnost

 

  • Ove su nam kupus kifle recept s kojim nikad ne griješimo, brze su i jednostavne, a svi u njima uživaju, napunili ih samo sa sirom ili dodali čak i malo slanine. Savršena grickalica za prirodu i društvo, a odlične su čak i kad se ohlade! 

Najmekše kiflice izašle iz naše kuhinje umotali smo sa sirom i čvarcima

  •  Džempita je naziv koji je Ribafish dao ovim prhkim jastučićima s pekmezom – još jedan lako prenosiv desert koji nestaje u tren oka! 

Jastučići od sira s pekmezom – džempita

  • Nismo propustili ni spremiti čvarkuše po ovom receptu! Uvijek dobrodošla grickalica koja je isto tako odlična opcija za dijeljenje u ruku u svim uvjetima! 

Grickalica iz snova: Recept za najbolje čvarkuše dolazi nam iz Novigrada na Dobri

  • Nikad dosta slatkog, pa su se pekle i ove fritule s jabukama koje su neki čak i u salveti ponijeli doma! 

Jedu nam se fritule: Savršen slatki zalogaj za nedjeljnu večer

  • Ni od ovog kruha s jabukama nije ostala ni mrvica, a bome nam je laknulo pošto smo sami oduševljeni ovim receptom! 

Slatki kruh s jabukama: Jednostavno ga je pripremiti, a njegov miris će vas oduševiti

MOGLO BI VAS ZANIMATI