Sezonu tikvica i ove smo godine jedva dočekali pa sada koristimo svaku priliku da uživamo u omiljenom nam ljetom plodu

Teško da možemo zamisliti ljeto bez tikvica, a kada bismo morali izdvojiti samo jedno jelo koje ovaj divan sezonski plod slavi na najfiniji način, priznajemo, morali bismo stvarno dobro razmisliti. Volimo ih punjene, kao jedan od sastojaka u finim bučnicama, u umacima i juhama, u popečcima, u kombinaciji s tjesteninom ili rižom, a najdraže nam je kada sami sebe iznenadimo novim i drugačijim receptima. Kako bi s vama podijelili neke od ideja za pravi ljetni ručak, sastavili smo popis od čak sedam recepata s tikvicama u koje biste se mogli zaljubiti već na prvi pogled.

 

tuna_melt_začinjeno_s_ljubavlju

Rolada s krem sirom i tikvicama

Irena s bloga Pregacha nedavno nam je otkrila recept za slanu roladu s tikvicama i krem sirom i, moramo vam priznati, isti nas je osvojio na prvo čitanje. Zaključili smo kako ova rolada može biti idealan zalogaj za doručak, ručak ili večeru, a poslužiti može i kao brzinski snack na plaži ili na pikniku. Nama dovoljno!

Recept: Slana ljetna rolada s tikvicama i krem sirom

 

slana_rolada_pragacha

 

Juha s tikvicama i krastavcima

Ljeti obično volimo laganija i jednostavnija jela, a juha s tikvicama i krastavcima upravo je sve to. Priprema se brzinski, jede se topla ili hladna i u isto će vas vrijeme zasititi i osvježiti.

Recept: Ljetno varivo za koje će vam trebati svega 20 minuta

 

varivokrastavcitikvice_vilicomkrozhrvatsku

 

Tikvice punjene tunom

Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju s nama je podijelio recept za punjene tikvice na posve drugačiji način od onog klasičnog mesnog, na koji smo ih punili do sada. On ih je, naime, u svojoj ljetnoj varijanti odlučio napuniti tunom iz konzerve, prekrio ih ogromnom količinom sira i poslužio uz sezonsku salatu. Možete li zamisliti bolji ljetni ručak?

Recept: Tikvice punjene tunom, povrćem i sirom za prste polizati

 

tuna_melt_začinjeno_s_ljubavlju

 

Brza pita s tikvicama i sirom

Kada vam pak preostane lisnatog, dizanog ili prhkog tijesta, brzinska pita s tikvicama i sirom bit će odličan odabir. Poslužite je za doručak, večeru ili se ovim receptom poslužite kada se na vratima pojave iznenadni gosti. Sve sastojke, vjerujemo, ionako već imate kod kuće.

Recept: Ljetna pita s tikvicama i sirom

 

pita_tikvice_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Bučnica s tikvicama

Apsolutni ljetni klasik kojem se ovog ljeta neprestano vraćamo definitivno je bučnica s tikvicama. Sočnoj, slasnoj, hrskavoj izvana, a kremastoj iznutra, ovoj sezonskoj poslastici možete dodati čak i mak, a zatim je poslužiti slanu ili uz žličicu šećera.

Recept: Bučnica s tikvicama – jedina štrudla koja vam ovog ljeta treba

 

bučnica_vilicomkrozhrvatsku_recept

 

Popečci s tikvicama, šunkom i sirom

Popečke volimo u baš svakoj varijanti, a ovi sa sirom i šunkom posebno su nam dragi zbog jednostavne pripreme i svestranosti. U smjesu za popečke, naime, osim šunke i sira, ubaciti možete i druge dodatke poput tune ili komadića kobasice, a zatim ih poslužiti uz omiljeni umak.

Recept: Zvijezda sezone u slasnim popečcima sa sirom i šunkom

 

tikvice_vilicomkrozhrvatsku_recept

 

Vege lazanje s tikvicama

Lazanje teško obijamo pa su nam se tako i ove u ljetnoj varijanti brzo našle prvi vrhu ljestvice omiljenih sezonskih specijaliteta. Mi smo se ovog puta odlučili na varijantu s crvenom lećom i, moramo vam priznati, polizali prste.

Recept: Vegetarijanske lazanje koje su oduševile naše prijatelje

 

vegetarijanskelazanje_vilicomkrozhrvatsku_recept

MOGLO BI VAS ZANIMATI