Jeste li već isplanirali što ćete kuhati ovaj tjedan? Mi smo spremni, a najviše nam se sad jede sezonsko povrće na sto načina. Naravno, nismo zanemarili niti pravilo “nečeg na žlicu”, a bez pečenja i deserta nema nedjelje. Sve je tu!

Ponedjeljak

Nakon bogatog nedjeljnog ručka, ponedjeljkom jedemo lagano i – ostatke. Uz te ostatke pečenja i roštilja, savršeno odgovara aromatična juha od rajčice koja je sad u sezoni. Umjesto onih konzerviranih, uzmite domaće rajčice, potopite ih na dvije minute u vrelu vodu, ogulite je i dalje radite po receptu!

Savršen comfort food: Aromatična juha od rajčice

 

Utorak

Svježe mahune rado ubacujemo u wokove, obožavamo ih hrskave, dodajemo varivima, a najdraže su nam baš ovakve – s vrhnjem i uz svježu papriku. Lagano, zasitno – ljetno!

Dinstane mahune s vrhnjem: vraćamo na stol obožavano jelo iz djetinjstva

 

Srijeda 

bez iznutrica ne može proći tjedan, a teleća jetrica nam je namirnica koje se baš često zaželimo! S malo češnjaka i pireom od krumpira, vraća u prošlost, a uz bogatu salatu je baš odličan obrok.

Teleća jetrica: Dva jednostavna recepta i jedan mirisni pire krumpir

 

Četvrtak

Opet bismo nešto na žlicu, a vrtovi i placevi vrve krastavcima. Kao što smo rekli, nema ljeta bez variva od krastavaca pa se brzo bacamo na pripremu jela koje je odlično toplo, ali i hladno!

Nije ljeto dok nismo skuhali naše varivo od krastavaca

 

Petak

Petkom riba, a mi smo se odlučili ipak za lignje i to one s grila punjene crvenim radičem. Dobru lignju nije lako naći, a kad je nađemo, obično ne kompliciramo previše, no ovaj nas je recept oduševio. Dodajte im i korčulansku raštiku s krumpirom, puno svježe salate i nemojte zaboraviti sve bogato preliti maslinovim uljem!

Punjene lignje s roštilja za prste polizati

Raštika na tabak za tanjur pun zdravlja!

 

Subota

Subota je u našoj obitelji bila dan za jela “na lovački”, točnije, tko što ulovi. Najbolje je da se tog pravila držimo i dalje, a da baš nije bez kuhanja, pripremite bučnicu koja će trajati sigurno cijeli dan. Komadić po komadić i svi zadovoljni cijeli dan!

Bučnica s tikvicama: jedina štrudla koja vam ovog ljeta treba

 

Nedjelja

Za kraj tjedna se ne šparamo već uživamo u pečenjima i desertima. Nama je najdraže ubaciti u pećnicu komad mesa, pripremiti neki prilog i opet, veliku zdjelu salate. Ovaj smo se put odlučili na rolanu prasetinu mesnice Ravlić koja je savršeno riješenje baš za vruće ljetne dane – odlična je i u sendvičima kad se ohladi!

Nedjeljno pečenje: Sočna rolana prasetina koju je potrebno samo ubaciti u pećnicu

Nemojte zaboraviti niti na desert, a gdje ćeš bolje od voćnih kombinacija. Cheesecake s borovnicama nam je ljetni desert iz snova za veliko društvo ili one koji mogu pojesti više!

Cheesecake s borovnicama: Omiljen desert za slatki ljetni vikend

 

Nadamo se da smo vam olakšali izbor jela za ovaj tjedan i da će vas ovaj tjedni meni inspirirati i za neka nova jela!

U slast!

MOGLO BI VAS ZANIMATI