Dajte im do znanja koliko vam znače…

Iako smo mišljenja kako mame zaslužuju posebna priznanja za baš svaki dan u godini, onaj jedan, posvećen samo njima, nekako se osjećamo dužnima posebno se potruditi. Osim cvijeća, kakve fine čokolade ili kave i zagrljaja, svoje mame ove nedjelje iznenaditi možete i sitnim gastronomskim užicima. Pripremili smo nekoliko ideja koje će ih zasigurno razveseliti.

Doručak uz štrudlu ili slatke zalogaje

Vjerujemo kako su filmski doručci u krevetu nešto o čemu smo svi barem jednom maštali, a posebice oni koji često nemaju vremena za pripremu raskošnih prvih obroka u danu. Prisjetite se u čemu vaša majka najviše uživa za doručak pa joj pripremite onaj za pamćenje. To može biti domaći kruh s maslacem i kava, fine pogačice, cijeđeni sok od naranče i kroasan, pahuljice ili pak kakva slatka delicija. Naravno, svakako se pobrinite da doručak poslužite na čvrstoj podlozi, a kasnije i spremite suđe.

Za doručak predlažemo:

Sezonske pogačice za prste polizati

Brzi kruh

Jastučići s pekmezom

Jabuke u šlafroku

 

jabuke u šlafroku_vilicomkrozhrvatsku

Slasni ručak

U slučaju da je u vašem domu mama baš uvijek zadužena za pripremu ručka, razmislite o tome da ga ovog puta pripremite vi. Izvadite kuharicu koja vas već dugo gleda s police ili recepte potražite na našoj stranici pa se bacite na kuhanje. Čak i ako ne ispadne baš sve kako ste očekivali, vjerujemo kako će u jednom takvom ručku uživati baš svi.

Za najfiniji ručak dobra ideja bit će:

Vege lazanje

Faširnaci i krpice sa zeljem

Lignje s roštilja

Škampi na buzaru

 

vegetarijanskelazanje_vilicomkrozhrvatsku_recept

Slastice koje oduševljavaju

Osim kupovnih slatkiša i kave, možda je Majčin dan idealna prilika za pripremu kakvog finog kolača. Pripremite onaj već tisuću puta isproban ili se bacite na pripremu nečeg posve drugačijeg i novog. Predlažemo kakav dobar sezonski kolač ili pak onaj brzinski koji obožavaju baš svi.

Slastice koje vole baš svi:

Najbrži kolač s jagodama

Pita od limuna 

Čokoladni muffini ili oni s borovnicama

muffini_slavonka

Domaći sirup

Sezona je bazge i savršeno vrijeme da stvorite nešto u čemu možete uživati zajednički. Sirup od bazge jednostavan je za pripremu, a potrajati može cijelu godinu. Osim onog od bazge, dobra ideja bit će i sirupi od sezonskog voća.

 

bazga_vilicomkrozhrvatsku

Domaći džem

Volite li projekte koji zamirišu cijelu kuhinju, upustite se u pripremu domaćeg džema od, primjerice, jagoda. Za sreću će biti dovoljna i tek jedna teglica pripremljena s puno ljubavi, a želite li dodatno začiniti klasičnu pripremu, dodati joj možete chia sjemenke, mahunu vanilije, tonke ili druge zanimljive dodatke koji će vašu poslasticu učiniti još mrvicu ukusnijom.

 

jagode-vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI